Teknisen lautakunnan kuulumisia

Julkaistu:

Marraskuun kokouksessa täydensimme vielä joukkoliikennetyöryhmän kokoonpanoa parilla viranhaltijalla sekä yhdellä keskiryhmien edustajalla. Kokoomusta edustavat Ulla Myntt-Rinne ja Matti Alander. Joukkoliikennetyöryhmän työn keskiössä ovat Kaarinan sisäiset K-linjat. K-linjojen reitit perustuvat erityisesti koulukuljetustarpeisiin. Tästä on sosiaalisessa mediassakin ja muutoinkin ollut paljon mielipiteitä ja aiheellisia aikataulutushuolia. Toivottavasti työryhmä nyt saa aikaiseksi ainakin sen, että koulujen alkaminen/päättyminen synkronoidaan bussiaikataulujen kanssa.Vuotuinen Föli-liikenteen nettokustannus (ostettu liikenne vähennettynä lipputuloilla ja valtion avustuksilla) on vuositasolla Kaarinan kaupungille noin1,3 m€, jakautuen karkeasti puoliksi sisäisten K-linjojen ja seudullisten linjojen tuen kesken.

Aluepysäköintikielto Pirjeläntiellä ja Uimarinpolulla Littoisissa on työllistänyt sekä viranhaltijoita että meitä luottamushenkilöitä jo useamman kokouksen verran. Kaupungin infrapalvelut totesi, että kadut ovat niin kapeita (3,5-4 m), ettei niille voi pysäköidä ja lautakunta tämän yksimielisenä hyväksyi (lautakunnan pöytäkirjasta 23.11.2021 löytyy kuva)

Verkakylässä on menossa isot kunnallistekniikan työt

Verkakylässä on menossa isot kunnallistekniikan työt ja mm. työmaan melusta ja tärinästä on tullut asukkailta valituksia jopa siinä määrin, että on pyydetty töiden keskeyttämistä. Infrapalvelut on pyytänyt urakoitsijalta ylimääräisiä mittauksia ja muita toimenpiteitä varsin kattavasti ja urakoitsija on nämä lisätöinä myös toteuttanut. Lisäksi työskentelyn mahdollistamia kellonaikoja on rajattu kaupungin toimesta. Lautakuntana totesimme yksimielisesti, ettei keskeyttämiseen ole perusteita. Häiriöiden poistaminen kokonaan on mahdotonta ja paljon on tehty haittojen minimoiseksi.

Hovirinnan parakkien vuokrasopimuksen

Sitten pääsimmekin käsittelemään jonkinlaista vakioaihetta: Hovirinnan parakkien vuokrasopimuksen jatkoa. Koska Littoisten Monitoimitalon päiväkotisaneeraus on aloittamista vaille valmis, tarvitaan Hovirinnasta vapautuva parakki väliaikaiseen päiväkotikäyttöön. Parakissa D on tällä hetkellä ruotsinkielisiä päiväkotilapsia, jotka muuttavat Hovikummun pysyvään väistöyksikköön, kun Hovirinnan koulu otetaan käyttöön (2/2022). Parakin vuokra-aikaa jatkettiin 30.6.22 asti jolloin oletus on, että Monitoimitalolta löytyisi tuolloin päiväkotitilat saneerattuna. Näin tiivistettynä kesällä 2017 alkaneen parakkisaagan tämän hetken spin-off.

Kokoustaminen jatkuu ensi vuoden puolella 13 suunnitellun kokouksen aikataulutuksella tiistai-iltaisin. Sitä ennen vielä etäkokous 14.12., jonka esityslista on kohtapuolin jakelussa.

Lisää julkaisuja

25.5.2021

Livehaastattelu 25.5.2021

Olin Varsinais-Suomen kokoomusnaisten haastattelussa Viisasten Vartti.

24.3.2021

Sinustako kesäyrittäjä ?

Sattumalta huomasin, että Turun kaupunki yhteistyössä Talous ja Nuoret TAT ry:n kanssa tekee ensi kesänä Kesäyrittäjä-ohjelman nuorille 17-29-vuotiaille

1.3.2021

Taide tulee käyttöön!

Hovirinnan kouluun tulevasta taide-elämyksestä tulossa varsin makupala