Sinustako kesäyrittäjä ?

Julkaistu:

Sattumalta huomasin, että Turun kaupunki yhteistyössä Talous ja Nuoret TAT ry:n kanssa tekee ensi kesänä Kesäyrittäjä-ohjelman nuorille 17-29-vuotiaille.  TAT:in toiminnan keskiössä on nuorten talous- ja työelämätaidot. Yhdistyksen taustalta löytyy elinkeinoelämän järjestöjä, opetus-ja kulttuuriministeriö, yrityksiä ja säätiöitä. Yrityskylä-konsepti on monelle tuttu peruskoulun puolelta  mutta Kesäyrittäjyys -ohjelma ei ehkä niinkään. Yrityskylä-tapahtumasta  ainakin oman perheen nuoret ovat pitäneet kovasti.

Kesäyrittäjä -ohjelma nuorille 17-29-vuotiaille

Kesäyrittäjä-ohjelmassa ideana on , että nuori voi harjoitella yrittäjyyttä kevyesti ja tuetusti. Tarjolla on henkilökohtaista tukea yritystoiminnan aloittamiseen, koulutusta ja työkaluja liikeidean kehittämiselle, tapahtumia ja muutaman sadan euron stipendi. Mukaan voi hakea yritysidealla tai ihan vain idean  aihiollakin.

Mielestäni konsepti on kekseliäs tapa tutustuttaa nuoria yrittäjyyden maailmaan. Tällä hetkellä mukana ovat Espoo, Helsinki, Iisalmi, Oulu, Turku ja Vantaa. Koska konseptia laajennetaan hallitusti resurssien puitteissa , niin kuntia ei toistaiseksi ole tuon enempää.  TAT toivottaa kuitenkin tervetulleeksi uusia kuntia keskustelemaan osallistumisesta.

Nuori voi harjoitella yrittäjyyttä kevyesti ja tuetusti

Kaarinassa toteutettu nuorten kesätyöseteli on saavuttanut mukavasti suosiota monena vuonna ja minusta nyt olisikin aika harkita uutta avausta ja hakea mukaan Kesäyrittäjä-ohjelmaan kesäksi 2022. TAT hakee uusia kiinnostuneita kuntia parasta aikaa. Olisi kiinnostavaa tietää , onko kaupungin elinvoimayhtiö Kaarinan Kehitys mukana näissä keskusteluissa ? Toivottavasti.

Päivi Lehtovaara

Julkaistu Kaarina-lehdessä 24.3.2021 ja 15.4.2021 Seutusanomissa.

Lisätietoa löytyy : https://www.tat.fi/

Lisää julkaisuja

2.1.2022

Teknisen lautakunnan kuulumisia

Kirjoittelen hieman teknisen lautakunnan kuulumisista.

25.5.2021

Livehaastattelu 25.5.2021

Olin Varsinais-Suomen kokoomusnaisten haastattelussa Viisasten Vartti.

1.3.2021

Taide tulee käyttöön!

Hovirinnan kouluun tulevasta taide-elämyksestä tulossa varsin makupala