Taide tulee käyttöön

Taide tulee käyttöön!

Julkaistu:

Yllä olevassa artikkelikuvassa on ote lautakunnan pöytäkirjasta 3.2.2021, Ritva Kovalaisen luonnos

Taidetta saa sekä koskea että käyttää

Viime viikon vapaa-ajan lautakunnassa saimme esimakua tulevasta Hovirinnan koulun taide-elämyksestä. Taidetyöryhmä on jo vuonna 2019 valinnut taiteilijat Ritva Kovalaisen ja Erika Kallasmaan toteuttamaan kouluun tulevaa taidetta prosenttitaideperiaatteen hengessä. Työryhmä antoi tuolloin evästyksen , että taidetta saa sekä koskea että käyttää ja koululaiset tulee ottaa mukaan projektiin. Taiteen tuli tukea myös lukemisen , kielen ja kulttuurin edistämistä. Teemoina mukana olivat luonto ja metsä.

Oli todella sykähdyttävää kuulla taiteilijoiden luonnosvaiheen esitykset, taustat ja tarinat teoksilleen. Sisätilojen käytäville on tulossa Kovalaisen upeat metsäteemaiset, yli 20 metriä pitkät, digipainetut lasiseinät näkösuojiksi. Ruokasaliin on hahmoteltuina useita hienoja luontoteemaisia teoksia painettuina eri materiaaleille ; tapetille, vanerille  tai alumiinikomposiittilevyille. Lisäksi teoksiin yhdistetään oppilaille järjestettyjen  työpajojen antia. Koulun ruokailutarjoittimet painetaan seinäkuvista valituilla  yksityiskohdilla – taide on todella käytössä. Kallasmaan taide puolestaan tulee koulun pihalle ja innostaa lapsia liikkumaan. Luonnosten pohjalta pihataide tuntuu kestävän reippaampaakin käsittelyä: isoja kiviä ja pronssivalua.

Tästä tulee kyllä hieno kokonaisuus, jota Kaarinan kelpaa esitellä muillekin !

Julkaistu Kaarina-lehdessä 17.2.2021

https://www.ritvakovalainen.com/l

Tässä linkki Ritva Kovalaisen sivuille – käypä tutustumassa !

http://tweb.kaarina.fi/ktwebscr/pkattn_tweb.htm?id=147619

Vapaa-ajan lautakunnan pöytäkirjan liitteenä löytyy lisäinfoa !

Lisää julkaisuja

2.1.2022

Teknisen lautakunnan kuulumisia

Kirjoittelen hieman teknisen lautakunnan kuulumisista.

25.5.2021

Livehaastattelu 25.5.2021

Olin Varsinais-Suomen kokoomusnaisten haastattelussa Viisasten Vartti.

24.3.2021

Sinustako kesäyrittäjä ?

Sattumalta huomasin, että Turun kaupunki yhteistyössä Talous ja Nuoret TAT ry:n kanssa tekee ensi kesänä Kesäyrittäjä-ohjelman nuorille 17-29-vuotiaille